Ledpanelen online bestellen bij LedLoods

LedLoods beschikt over een ruime collectie Ledpanelen. De Ledpanelen zijn online te bestellen en komen in verschillende maten. We verkopen led panelen in 60x60, 30x120 en 60x120. Daarnaast beschikt onze webshop over veel verschillende typen.

Ledpanelen kopen? Voor Ledpanelen ben je bij LedLoods aan het juist adres. LedLoods beschikt over een ruim assortiment aan (dimbare en niet-dimbare) ledpanelen die bestaan uit verschillende formaten. Wij zijn een voordelige en professionele aanbieder. Bestel ledpanelen online bij LedLoods.

 

Wat zijn Ledpanelen?

LED panelen worden vaak gebruikt om grote panden zoals scholen, bedrijven, kantoren en supermarkten te verlichten. LED panelen verbruiken relatief weinig energie en is van hoge kwaliteit. Daarnaast heeft de verlichting een strakke afwerking en bieden de panelen professionele verlichting. LED panelen zijn te gebruiken in systeemplafonds en kunnen dienen als vervanging in gebruikte TL armaturen.

 

Welke Ledpanelen moet ik gebruiken?

De keuze voor de juiste afmeting, type en hoeveelheid Ledpanelen is afhankelijk van een aantal factoren. De meest voorkomende afmetingen van Ledpanelen zijn 60x60, 30x120 en 60x120 centimeter. Vooral in kantoorpanden zijn dit precies de maten van de plafondpanelen in systeemplafonds. Het is altijd aan te raden het plafond na te meten om te kijken of de Led panelen daadwerkelijk dezelfde afmetingen hebben. 

 

Aan welke richtlijnen moeten Ledpanelen voldoen?

Bij alle soorten lichtbronnen zijn er bepaalde richtlijnen waar de verlichting aan moet voldoen. Dit zijn richtlijnen op basis van lichtopbrengst en de Unified Glare Rating (UGR). Het UGR is een systeem dat aangeeft van hoeveel lichthinder er sprake is. Dit wordt uitgedrukt in UGR-waarden. De gemiddelde waarde ligt tussen de 15 en 30. Hoe hoger de waarde hoe hoger de lichthinder is en hoe lager de waarde is hoe minder sprake er is van lichthinder. Als de waarde minder dan 10 is, is er geen sprake van lichthinder. Het is van belang dat de LED panelen de juiste waarde hebben, dit is ook van invloed op het functioneren van mensen en de productiviteit. Er is voor verschillende ruimtes vastgelegd wat de maximale waarde van UGR mag zijn. De NEN-EN 12464-1 heeft deze waarden aangegeven voor verschillende ruimtes. De UGR waarde in kantoren mag bijvoorbeeld niet hoger dan 19 zijn. In tekenkamers is deze lager dan 16, in entreeruimten lager dan 22, in trappen en liften lager dan 25 en ingangen en verkeersruimten mag de UGR waarde niet hoger zijn dan 28. Over het algemeen zijn vorm en grootte van de ruimte, luminatie van de wanden, plafond en vloer en type armatuur van de afscherming factoren die een rol spelen in het bepalen van de UGR waarde.

 

Hoe installeer ik een Ledpaneel?

Het ophangen van Ledpanelen is een simpel proces en het installeren kan op drie manieren geburen. Namelijk inbouw, opbouw en pendel.

Inbouw LED panelen installeren:

Het installeren van een inbouw LED paneel is makkelijk. Je haalt hier de huidige TL armatuur uit het systeemplafond en plaatst simpelweg het vervangende LED paneel. Dan wordt de driver op het paneel en stroomnet aangesloten en de verlichting werkt.

Opbouw LED paneel installeren:

Een opbouwarmatuur is een frame met een LED paneel. Wat hieraan handig is, is dat deze opbouwframes te monteren zijn op vlakke oppervlakten. Hierdoor is de montage naast op plafonds ook mogelijk op bijvoorbeeld een muur.

Pendel LED paneel installeren:

Als je de LED panelen lager wilt hangen dan dat het plafond is, maak je het best gebruik van pendelen. Hierbij wordt de armatuur opgehangen aan kabels.

 

LED panelen online bestellen?

Wil je online LED panelen bestellen? Dan ben je bij LedLoods aan het juiste adres. Wij beschikken over een groot assortiment aan LED panelen die aan de richtlijnen voldoen zoals hierboven staat vermeld. Daarnaast zijn de LED panelen eenvoudig te installeren en staat er bij onze LED panelen duidelijk welke soort en formaat je hebt. Koop nu LED panelen bij LedLoods!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    • Veel Tevreden Klanten • In Lijn met Europese Normen • Meer dan 10.000 LED Producten • Standaard 2 Jaar Garantie • Voor 12:00 besteld, morgen in huis • Gratis verzenden! Verbergen